BMW X5 and X6 Forum 2014-Current
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-12-2017, 03:55 PM   #1
anon1000
Enlisted Member
1
Rep
42
Posts

Drives: bmw
Join Date: Jun 2012
Location: Boston

iTrader: (0)

Coding with Bimmercode - errors

Just tried to do my first code, just to change the display logo to M sport. Coding said it was successful, but it initially displayed a SW update needed message instrument cluster error, and then on second attempt, it gave me an error indicating a failing pedestrian collision warning.

What gives, ignition is turned on. But codes are not taking and the errors make me a bit concerned. It also reset my clock on the first attempt.
Appreciate 0
      08-12-2017, 04:18 PM   #2
Maverik259
Lieutenant
Maverik259's Avatar
United_States
89
Rep
449
Posts

Drives: C55 AMG, F15 50i
Join Date: Jun 2017
Location: Virginia

iTrader: (0)

Garage List
2014 X5 50i  [0.00]
Did you read the thread. You have to delete the errors with bimmer link if I recall. Another app. $27.
__________________
'07 Yamaha R1 (sold)
'06 C55 AMG (sold)
'14 X5 50i, RC Ultimate, MP black kidney grills, MP pedals, MP kick plates, F85 Nappa knee bolsters
Appreciate 0
      08-12-2017, 05:54 PM   #3
Dirty Cash
USAF Retired
Dirty Cash's Avatar
United_States
101
Rep
183
Posts

Drives: F15.50i
Join Date: May 2017
Location: Cashville

iTrader: (0)

Garage List
Thumbs up



If you're gonna code with Bimmercode, you also need Bimmerlink to clear all the errors you will get each time you code. Must have...
Appreciate 0
      08-12-2017, 06:00 PM   #4
anon1000
Enlisted Member
1
Rep
42
Posts

Drives: bmw
Join Date: Jun 2012
Location: Boston

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Maverik259 View Post
Did you read the thread. You have to delete the errors with bimmer link if I recall. Another app. $27.
Of course not
Appreciate 0
      08-12-2017, 06:05 PM   #5
anon1000
Enlisted Member
1
Rep
42
Posts

Drives: bmw
Join Date: Jun 2012
Location: Boston

iTrader: (0)

OK, so the bimmerlink did the trick. So, it is normal to get a ton of errors when updating the instrument cluster.

Speaking of which. When I Picked the car up originally, I had a large font date right next to the time in the bottom left of the cluster. I turned it off from the setttings.

Now after coding the instrument cluster, I can't get the date back to that location. Not that it is a big deal as it was rather ugly, but what might explain that? Does the coding move it to the board computer, as it is there (just not sure if it was always there)

I am not having luck adding the Performance logo on the instrument cluster, is this suppose to work on the US Spec cars?
Appreciate 0
      08-12-2017, 06:22 PM   #6
Maverik259
Lieutenant
Maverik259's Avatar
United_States
89
Rep
449
Posts

Drives: C55 AMG, F15 50i
Join Date: Jun 2017
Location: Virginia

iTrader: (0)

Garage List
2014 X5 50i  [0.00]
It works. I have it on mine. Instead of a new thread how bout we post in the x5 coding the easy way thread. No need for duplicate threads mate.

To see the M logo you have to start car within 20 sec of unlocking

http://f15.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1391908
__________________
'07 Yamaha R1 (sold)
'06 C55 AMG (sold)
'14 X5 50i, RC Ultimate, MP black kidney grills, MP pedals, MP kick plates, F85 Nappa knee bolsters
Appreciate 0
      08-13-2017, 03:18 PM   #7
anon1000
Enlisted Member
1
Rep
42
Posts

Drives: bmw
Join Date: Jun 2012
Location: Boston

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Maverik259 View Post
It works. I have it on mine. Instead of a new thread how bout we post in the x5 coding the easy way thread. No need for duplicate threads mate.

To see the M logo you have to start car within 20 sec of unlocking

http://f15.bimmerpost.com/forums/sho....php?t=1391908
Point taken, but somebody might appreciate finding a shorter thread too.

It won't enable on mine, I can see a custom one in HUD, but not in the instrument cluster.
Appreciate 0
      08-13-2017, 03:27 PM   #8
Maverik259
Lieutenant
Maverik259's Avatar
United_States
89
Rep
449
Posts

Drives: C55 AMG, F15 50i
Join Date: Jun 2017
Location: Virginia

iTrader: (0)

Garage List
2014 X5 50i  [0.00]
It shows up on the nav screen. You can get the X5M 50d to show up on the IC but not very useful if you don't have that. There's a pic of this in the other thread.
__________________
'07 Yamaha R1 (sold)
'06 C55 AMG (sold)
'14 X5 50i, RC Ultimate, MP black kidney grills, MP pedals, MP kick plates, F85 Nappa knee bolsters
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 05:33 PM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST