BMW X5 and X6 Forum 2014-Current
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-21-2017, 08:48 AM   #89
Kzang
Brigadier General
Kzang's Avatar
1189
Rep
4,030
Posts

Drives: 2015 X5 35i Msport SG
Join Date: Jun 2009
Location: East Coast

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jonboyglx View Post
Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
It is a gimmick and personal preference. See F15 Cheat Sheet for pictures of the different animations.
How is that different than the built in sport displays?
This is the coded gauges.
Attached Images
 
__________________
2015 F15 X5 35i Msport Space Grey M Performance parts MPPK, MPE
Appreciate 0
      06-21-2017, 09:05 AM   #90
lowlevelhell
Herr Oberst
lowlevelhell's Avatar
118
Rep
532
Posts

Drives: '15 F15, '16 G12
Join Date: May 2015
Location: Nashville

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jlstyle View Post
This kinda sucks.
I bought this for side mirror folding feature but it codes everything except this. I tried many times already and had enough time wasted already.
It absolutely offers that functionality.
__________________
'15 X5 35d
'16 740i
Appreciate 0
      06-21-2017, 09:36 AM   #91
Samurai of 2day
Captain
Samurai of 2day's Avatar
466
Rep
947
Posts

Drives: '16 X6 50i/'12 Duc 1199s
Join Date: Apr 2011
Location: Everywhere and Nowhere

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Kzang
Quote:
Originally Posted by Samurai of 2day View Post
Question for you coding experts.

My 2016 X6 is due for it's 15k mile service in about 1200 miles, so about another month or so from now.

My question is, when I take it in for her scheduled service, will I potentially lose any of the features i had coded when I first picked her up back in 2015?
Only if they are reprogramming your car or if there is an issue with your cars CPU and it needs to be updated. Any other regular scheduled service does not erase the codes.
When I brought my car in for the post break in period service, the service center rep did mention a software update might be necessary.

If she brings it up again when I go in, I will opt against this update if possible.
__________________
Too smart for my own good...
Appreciate 0
      06-21-2017, 02:55 PM   #92
jlstyle
Lieutenant Colonel
jlstyle's Avatar
102
Rep
1,561
Posts

Drives: 2015 X5 Msports
Join Date: Jun 2008
Location: NJ

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dirty Cash View Post
So, holding down the lock/unlock on your keyfob or pressing and holding the door handle ridges won't auto fold/unfold your mirrors? Odd, I believe we have the same year and model, and the bimmercode app worked w/o any probs for me. Were you able to code anything else successfully???
I was only able to code the "gong", removal of legal disclaimers, trunk operation via key fob. Main reason I got this is for the mirror fold and M splash screen but no matter how many time I revert back to original and recode, it doesn't code these features. Now my car doesn't even show any sort of welcome splash screen - it just goes into the screen it was on prior to shutting down.

Quote:
Originally Posted by jonboyglx View Post
Yeah this worked for me as well. Make sure you set the app to "slow communication". That setting helped me a lot in all the functions.
I did this also to only find out how long it takes to code the damn thing but mirror still doesn't fold up.

What I'm doing is:
1. Plug in the module
2. Code via bimmercode
3. Clear errors via bimmerlinks
4. Restart the car to check the new features.

Features I'm not able to code are:
1. Mirror fold
2. DVD in motion
3. Splash screen

What am I doing wrong?
Can I remove the module after coding or should I leave it on?
Appreciate 0
      06-21-2017, 03:02 PM   #93
Almaretto
Brigadier General
Almaretto's Avatar
United_States
584
Rep
4,389
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jlstyle View Post
Now my car doesn't even show any sort of welcome splash screen - it just goes into the screen it was on prior to shutting down.
Car has to fully go to sleep and you must minimize time between unlocking vehicle and starting in order to see animation. Otherwise, it will be bypassed.
Appreciate 0
      06-21-2017, 03:11 PM   #94
Kzang
Brigadier General
Kzang's Avatar
1189
Rep
4,030
Posts

Drives: 2015 X5 35i Msport SG
Join Date: Jun 2009
Location: East Coast

iTrader: (0)

Just a haunch, but stry this jlstyle.

Lock the car, wait about 15 min to allow the car to sleep.. Unlock the car and immediately start the car up and see if any splash screen shows up.

If I unlock my car and wait a few moments before starting I also don't get any splash screen.
__________________
2015 F15 X5 35i Msport Space Grey M Performance parts MPPK, MPE
Appreciate 0
      06-21-2017, 05:06 PM   #95
jonboyglx
New Member
5
Rep
21
Posts

Drives: 2017 BMW X5 40e
Join Date: Jun 2017
Location: Randolph, NJ

iTrader: (0)

Also set "slow Communication" in the apps settings.
Appreciate 0
      06-21-2017, 05:15 PM   #96
jlstyle
Lieutenant Colonel
jlstyle's Avatar
102
Rep
1,561
Posts

Drives: 2015 X5 Msports
Join Date: Jun 2008
Location: NJ

iTrader: (0)

Yes, I did the whole coding again with and without slow communication and now it shows the splash screen finally. But this damn mirrors aren't still folding.
Appreciate 0
      06-21-2017, 06:56 PM   #97
HN92657
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: F85 Donington Grey
Join Date: Jan 2007
Location: 92657

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jlstyle View Post
Yes, I did the whole coding again with and without slow communication and now it shows the splash screen finally. But this damn mirrors aren't still folding.

Did you set the timed seconds delay to no delay?
Appreciate 0
      06-21-2017, 09:15 PM   #98
lowlevelhell
Herr Oberst
lowlevelhell's Avatar
118
Rep
532
Posts

Drives: '15 F15, '16 G12
Join Date: May 2015
Location: Nashville

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jlstyle View Post
Yes, I did the whole coding again with and without slow communication and now it shows the splash screen finally. But this damn mirrors aren't still folding.
You didn't code the time delay off did you? It's probably still on 5 or 3.
__________________
'15 X5 35d
'16 740i
Appreciate 0
      06-21-2017, 09:26 PM   #99
d_v_o_1
Private First Class
40
Rep
168
Posts

Drives: F15
Join Date: Sep 2011
Location: edmonton

iTrader: (0)

Two questions

1 - will this do amber delete on the headlights?
2 - using this setup, could you clear a O2 sensor if running uncatted downpipe?
Appreciate 0
      06-22-2017, 01:57 PM   #100
bjcarls
Second Lieutenant
75
Rep
235
Posts

Drives: '16 X5 50i
Join Date: Oct 2015
Location: MN

iTrader: (0)

Clearly I'm not very good with this stuff...

1). Plug in Vgate to port right above left foot.
1a). Turn vehicle on
2). Change wi-fi to connect to v-link.
3). Open Bimmercode app, click connect.
4). Click on what you want to maintain. Instrument cluster
5). Click speedometer in display...
6). Click "code" in upper right to write that to the ECU.
7). BOOM. I get an error. "In-app purchases could not be loaded. Please make sure that you are connected to the internet."

What am I doing wrong? I've tried turning bluetooth off, placing it in airplane mode with wi-fi on.
In settings I have it in "slow".

EDIT: I thought I purchased the APP when I initially downloaded it from the APP store. I did not....thus on the settings screen I "onlock coding" and paid the $26.99. That was the confusion.

It's as easy as this.
0). Purchase APP.
1). Plug in Vgate to port right above left foot.
1a). Turn vehicle on.
2). Change wi-fi to connect to v-link.
3). Open Bimmercode app, click connect.
3b). Go to settings in lower right, change connection speed to slow and unlock coding.
4). Click on what you want to maintain by EDU unit.
6). Click "code" in upper right to write that to the ECU when done.
It's as easy and smooth as that. Not sure what everything means but its easy enough to play with.

Last edited by bjcarls; 06-22-2017 at 03:46 PM.
Appreciate 0
      06-22-2017, 07:29 PM   #101
Dirty Cash
USAF Retired
Dirty Cash's Avatar
United_States
64
Rep
138
Posts

Drives: F15.50i
Join Date: May 2017
Location: Cashville

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by bjcarls View Post
Clearly I'm not very good with this stuff...

1). Plug in Vgate to port right above left foot.
1a). Turn vehicle on
2). Change wi-fi to connect to v-link.
3). Open Bimmercode app, click connect.
4). Click on what you want to maintain. Instrument cluster
5). Click speedometer in display...
6). Click "code" in upper right to write that to the ECU.
7). BOOM. I get an error. "In-app purchases could not be loaded. Please make sure that you are connected to the internet."

What am I doing wrong? I've tried turning bluetooth off, placing it in airplane mode with wi-fi on.
In settings I have it in "slow".

EDIT: I thought I purchased the APP when I initially downloaded it from the APP store. I did not....thus on the settings screen I "onlock coding" and paid the $26.99. That was the confusion.

It's as easy as this.
0). Purchase APP.
1). Plug in Vgate to port right above left foot.
1a). Turn vehicle on.
2). Change wi-fi to connect to v-link.
3). Open Bimmercode app, click connect.
3b). Go to settings in lower right, change connection speed to slow and unlock coding.
4). Click on what you want to maintain by EDU unit.
6). Click "code" in upper right to write that to the ECU when done.
It's as easy and smooth as that. Not sure what everything means but its easy enough to play with.
Same thing happened to me the first time I coded with bimmercode!
Appreciate 0
      06-27-2017, 08:38 AM   #102
Violator
Living the dream
Violator's Avatar
Germany
108
Rep
177
Posts

Drives: X5 35i w/MPPK, MPE and RCU
Join Date: Dec 2014
Location: Germany

iTrader: (1)

FML

Quote:
Originally Posted by lowlevelhell View Post
Vgate iCar 2 Mini Wifi Function ELM327 iCar2 OBDII OBD ELM 327 Diagnostic Scan Tool for iOS iPhone iPad Android (Black+Orange) https://www.amazon.com/dp/B01KHYMATW..._7zX97s4njOIi2
My Vgate iCar 2 Mini Wifi arrived yesterday; I attempted to use it but after numerous failed attempts to get it to connect I gave up. I am returning this one and ordering a new one. (connection issues; wifi wont stay connected, Bluetooth doesn't even appear in Bluetooth. I used the following devices to try and connect to the Vgate iCar; iPhone 6S Plus, 5S, and iPad 4th gen)

Does anyone else have a OBDII they recommend for using the Bimmercode/Bimmerlink apps? (that works regularly)

Cheers!
Appreciate 0
      06-27-2017, 11:16 AM   #103
wjdunn3
New Member
3
Rep
11
Posts

Drives: 2014 X5 xDrive35i
Join Date: Jun 2017
Location: Atlanta, GA

iTrader: (0)

I used the iCar3 Wifi and a 3rd gen ipad just last week without any issues. Not sure why they still sell the iCar2 when they have the iCar3.

https://www.amazon.com/Vgate-Support...CFMVJFJFBMY8C5
Appreciate 0
      07-04-2017, 07:40 PM   #104
m34door
New Member
1
Rep
7
Posts

Drives: 2017 x5 35i
Join Date: Oct 2014
Location: New York

iTrader: (0)

How do I add the splash screen and remote tailgate open via remote? I have done video in motion, id6, folding mirrors, tailgate close via door. is there any way i could have foglights on without turning on each time in auto?
Appreciate 0
      07-05-2017, 04:19 PM   #105
eggyacid
Enlisted Member
eggyacid's Avatar
4
Rep
45
Posts

Drives: Infiniti M35
Join Date: Jan 2011
Location: Dallas, Texas

iTrader: (0)

Has anyone figured out how to code "Dazzle" high beam?

European spec with LED headlights has a feature where's the high beam will create a tunnel or block so you don't blink upcoming traffic.

In the US, all we get is Auto Highbeam where it turn off the high beam when it detects traffic ahead.

Some has success coding it using ENET and software... just wonder if anyone done it with bimmercode and can share steps.

Thanks
__________________
Jeff

Current Ride
- 2016 Toyota RAV4 Hybrid
- 2014 X5 xDrive35 M
- 2013 ML-350 (Gone)
- 2012 Audi Q7 TDI (Gone)
Appreciate 0
      07-05-2017, 04:41 PM   #106
1coolF15D2017
Enlisted Member
3
Rep
33
Posts

Drives: 2017 X5 Diesel
Join Date: Aug 2014
Location: bay area, ca

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by eggyacid View Post
Has anyone figured out how to code "Dazzle" high beam?

European spec with LED headlights has a feature where's the high beam will create a tunnel or block so you don't blink upcoming traffic.

In the US, all we get is Auto Highbeam where it turn off the high beam when it detects traffic ahead.

Some has success coding it using ENET and software... just wonder if anyone done it with bimmercode and can share steps.

Thanks
I've asked the developer about it and he said that he will looked into it.
Appreciate 0
      07-05-2017, 09:09 PM   #107
Optherion
Lieutenant
Optherion's Avatar
United_States
13
Rep
494
Posts

Drives: Prancing Horse
Join Date: Jun 2009
Location: SoCal & Vegas

iTrader: (0)

Why does my ventilated seat option when put on high, after 10 minutes has a mind of its own and decides to cycle itself to speed 2 out of 3. Can this be coded to turn on automatically with the AC? Seems like a no brainer.
__________________
Current Stable: Some Audi with a V10, Couple of BMW's, one F Car, and one P car. One lonely GT-R with all the Euros.
Appreciate 0
      07-05-2017, 09:34 PM   #108
Almaretto
Brigadier General
Almaretto's Avatar
United_States
584
Rep
4,389
Posts

Drives: Coded '16 F10/F15 MSport
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Optherion View Post
Why does my ventilated seat option when put on high, after 10 minutes has a mind of its own and decides to cycle itself to speed 2 out of 3. Can this be coded to turn on automatically with the AC? Seems like a no brainer.
There is functional time Coding as well as coding to to remember shutdown setting. I do not know any way to link to ac.
Appreciate 0
      07-07-2017, 01:19 PM   #109
jonboyglx
New Member
5
Rep
21
Posts

Drives: 2017 BMW X5 40e
Join Date: Jun 2017
Location: Randolph, NJ

iTrader: (0)

Last week BimmercodeApp was updated in the App store and now I see alot more options when connecting to the car. However, most of them are only configurable in Expert Mode. Has anyone changed settings in these yet?
Appreciate 0
      07-07-2017, 05:01 PM   #110
Kr0m3assass1n
kr0m3assass1n
Kr0m3assass1n's Avatar
United_States
71
Rep
217
Posts

Drives: '15 xDrive35i, '15 535i MSp
Join Date: Jul 2017
Location: Virginia

iTrader: (0)

Garage List
2015 BMW 5 series  [0.00]
2015 BMW X5  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Dirty Cash View Post
Quote:
Originally Posted by Almaretto View Post
Power cycling, driving, and rest usually result in clearing of any false positives.
Thanks!

It was just dumb me not paying full attention. Still kinda off kilter from the serious ass whoopin' I took earlier from the X5M!

For anyone new to coding and may be having apprehensions, try this route as described in this thread! IT'S TOO EASY!!!
Sorry there are multiple options recommended in this thread. Which one worked for you? I'm not against either Mac/ Windows but mobile surely sounds way easier. Thanks!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 10:46 PM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST