View Single Post
      06-22-2017, 07:29 PM   #101
Dirty Cash
USAF Retired
Dirty Cash's Avatar
United_States
173
Rep
200
Posts

Drives: F15.50i
Join Date: May 2017
Location: Cashville

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by bjcarls View Post
Clearly I'm not very good with this stuff...

1). Plug in Vgate to port right above left foot.
1a). Turn vehicle on
2). Change wi-fi to connect to v-link.
3). Open Bimmercode app, click connect.
4). Click on what you want to maintain. Instrument cluster
5). Click speedometer in display...
6). Click "code" in upper right to write that to the ECU.
7). BOOM. I get an error. "In-app purchases could not be loaded. Please make sure that you are connected to the internet."

What am I doing wrong? I've tried turning bluetooth off, placing it in airplane mode with wi-fi on.
In settings I have it in "slow".

EDIT: I thought I purchased the APP when I initially downloaded it from the APP store. I did not....thus on the settings screen I "onlock coding" and paid the $26.99. That was the confusion.

It's as easy as this.
0). Purchase APP.
1). Plug in Vgate to port right above left foot.
1a). Turn vehicle on.
2). Change wi-fi to connect to v-link.
3). Open Bimmercode app, click connect.
3b). Go to settings in lower right, change connection speed to slow and unlock coding.
4). Click on what you want to maintain by EDU unit.
6). Click "code" in upper right to write that to the ECU when done.
It's as easy and smooth as that. Not sure what everything means but its easy enough to play with.
Same thing happened to me the first time I coded with bimmercode!