BMW X5 and X6 Forum 2014-Current
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-30-2016, 06:26 PM   #287
MattBianco
Lieutenant Colonel
MattBianco's Avatar
United_States
1128
Rep
1,886
Posts

Drives: 2015 X5 35d msport
Join Date: Jun 2014
Location: Marin, California

iTrader: (0)

TortugaX5 PM Sent. Very bizarre. I recommend the USB be formatted as FAT32. Almost all are unless you have formatted it differently yourself.

Also, VIN input should produce and target the correct file to download.

I don't recall if in the past I unbundled the file or just let iDrive unzip it itself.
__________________
Amber or Red Rear Turn Signals? Vote/have your say: LINK. Post your MPGs 100L/km here: LINK X5 F15 Engines Compared LINK
Take the BMW X5 F15 Survey: LINK See the Results: LINK N57 Diesel Tuning Chips Compared LINK

Last edited by MattBianco; 01-30-2016 at 06:54 PM.
Appreciate 1
      01-30-2016, 07:19 PM   #288
TortugaX5
Private First Class
83
Rep
158
Posts

Drives: 2016 F15 X5 X35i
Join Date: Dec 2015
Location: Columbus, OH

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MattBianco View Post
TortugaX5 PM Sent. Very bizarre. I recommend the USB be formatted as FAT32. Almost all are unless you have formatted it differently yourself.

Also, VIN input should produce and target the correct file to download.

I don't recall if in the past I unbundled the file or just let iDrive unzip it itself.
So after a few PM exchanges with MattBianco, we were able to determine the problem with my install was actually due to my X5 firmware being more current than what bmw.com/update was allowing me to download. My X5 is running the latest firmware (MN-003-003-01, TN-003-003-01)

I will post back with details if I experience issues again.
__________________
Appreciate 1
      02-01-2016, 08:31 AM   #289
TallTrees
Second Lieutenant
TallTrees's Avatar
Canada
129
Rep
210
Posts

Drives: 2014 X5 35d M Sport
Join Date: Dec 2015
Location: Toronto

iTrader: (0)

I tried the update also, same result. I'm on TN-003-003-01 also. Thanks for the tip TortugaX5
Appreciate 1
      02-03-2016, 02:35 PM   #290
motex
2016 X5 30d
motex's Avatar
Costa Rica
268
Rep
1,763
Posts

Drives: 2016 MW/F15 30d
Join Date: Nov 2008
Location: Costa Rica

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by ramsal View Post
~10,000km

1. !! vibrations at 90-100km/h !!- currently worked on by the dealer but no solution or diagnosis so far
2. creaking from tailgate which apparently was fixed by dealer using new latch parts but I haven't yet confirmed.
3. knocking in the right front shock - entire shock needs to be replaced, currently awaiting parts
4. sunroof grinding noise - rubber seal replaced by dealer
5. car would not shut off a couple of times but issue seems to have resolved itself
6. Hatch would not close itself at low (-10 C) temperature. After 10th attempt finally closed. Dealer looked and could not find any problems.
I see you had issues (#3) with knocking in one of your front shocks, my car is just 1000miles old and has this bad, very bad knocking coming from the front of the car (engine bay), my dealer says it comes from a bad calibrated valve that controls the rigidity of the engine mounts (via an electric frequency or something like it.....)

They "fixed" the valve settings and the problem still there, nothing new and the knocking is like anything happened, I'm not sure, I'm not a mechanic but the sound comes more from the front suspension and only when I drive in very bad shape streets, can't replicate the sound on a regular street...

Is the same problem you experienced? did your dealer fix the problem?
Any feedback will be appreciated!
__________________
....Life is too short to drive boring cars
Appreciate 0
      02-17-2016, 02:14 PM   #291
QYN
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 X5 special edition
Join Date: Jan 2016
Location: MI, USA

iTrader: (0)

I am so "Lucky"

Watch the mileage....I cannot believe this is a brand new car...
Attached Images
  
Appreciate 0
      02-17-2016, 04:16 PM   #292
yvnrg1981
Private First Class
33
Rep
135
Posts

Drives: 2016 X6M
Join Date: Aug 2015
Location: Manalapan, NJ

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by QYN View Post
Watch the mileage....I cannot believe this is a brand new car...
How many of those miles are yours?
Appreciate 0
      02-17-2016, 04:32 PM   #293
QYN
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 X5 special edition
Join Date: Jan 2016
Location: MI, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by yvnrg1981 View Post
How many of those miles are yours?
I drove it from dealer center from 22 miles. And it is about 35 miles from dealer center to my home.
Appreciate 0
      02-17-2016, 04:37 PM   #294
kanvas
Major
kanvas's Avatar
United_States
596
Rep
1,132
Posts

Drives: V8
Join Date: Dec 2014
Location: Orange County, CA

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by yvnrg1981 View Post
How many of those miles are yours?
He said brand new car, so must be all under his ownership. Unless it was a "new" demo car with some mileage already in it. But what could possibly go wrong in such a low mileage vehicle?

__________________
2001 X5 4.4i - sold but never forgotten!
2014 X5 xDrive50i
Appreciate 0
      02-17-2016, 04:38 PM   #295
kanvas
Major
kanvas's Avatar
United_States
596
Rep
1,132
Posts

Drives: V8
Join Date: Dec 2014
Location: Orange County, CA

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by QYN View Post
Watch the mileage....I cannot believe this is a brand new car...
Have you tried inflating tires to proper PSI and resetting TPMS? I had proper inflation on all tires and once got low tire pressure warning. It went away a couple days later. Really dumb.
__________________
2001 X5 4.4i - sold but never forgotten!
2014 X5 xDrive50i
Appreciate 0
      02-17-2016, 05:37 PM   #296
Gilly1964
Private First Class
95
Rep
182
Posts

Drives: F15 30d MSport
Join Date: Jan 2014
Location: UK

iTrader: (0)

Just maybe, the nail in his rear right tyre (or tire if you prefer) doesn't know it was a new car?
Appreciate 0
      02-17-2016, 08:24 PM   #297
QYN
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 X5 special edition
Join Date: Jan 2016
Location: MI, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kanvas View Post
Have you tried inflating tires to proper PSI and resetting TPMS? I had proper inflation on all tires and once got low tire pressure warning. It went away a couple days later. Really dumb.
Yes, I tried.It does not go away. The other three tires are ok. But the rear right one drops 6 PSI per day. Just send the car to the service center to check, waiting for the inspection result...
Appreciate 0
      02-17-2016, 09:10 PM   #298
Doanster
Major
Doanster's Avatar
606
Rep
1,181
Posts

Drives: 2014 F15 Carbon Black M-Sport
Join Date: Aug 2009
Location: Oregon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by QYN
Yes, I tried.It does not go away. The other three tires are ok. But the rear right one drops 6 PSI per day. Just send the car to the service center to check, waiting for the inspection result...
If there's no nail in the tyre, it most likely is an improperly seated/torqued-down TPMS valve stem. PITA since it's your new car, but not the end of the world. You'll be back on the road in no time.
__________________
A little mod here, a little mod there...
Appreciate 0
      02-18-2016, 11:57 AM   #299
QYN
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: 2016 X5 special edition
Join Date: Jan 2016
Location: MI, USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Doanster View Post
If there's no nail in the tyre, it most likely is an improperly seated/torqued-down TPMS valve stem. PITA since it's your new car, but not the end of the world. You'll be back on the road in no time.
It is the problem of valve . They replaced it...cannot believe this can happen.
Appreciate 0
      02-18-2016, 12:24 PM   #300
Doanster
Major
Doanster's Avatar
606
Rep
1,181
Posts

Drives: 2014 F15 Carbon Black M-Sport
Join Date: Aug 2009
Location: Oregon

iTrader: (0)

Very nice! Like I said, bad timing, but one under/over torquing event and a leak can happen. Glad you're back to good.
__________________
A little mod here, a little mod there...
Appreciate 0
      02-19-2016, 07:12 AM   #301
alphaod
MmmmmÖ
alphaod's Avatar
United_States
723
Rep
2,021
Posts

Drives: F15
Join Date: Oct 2011
Location: New York

iTrader: (0)

Garage List
A buddy of mine's car right front drops 2-3 psi every day and he's been filling it up for months. Finally he's annoyed and take it in; turns out hairline crack on the rim. So thank goodness yours was only a valve.

Last edited by alphaod; 02-19-2016 at 07:25 AM.
Appreciate 0
      02-22-2016, 11:15 PM   #302
GeorgeR
Private
United_States
31
Rep
66
Posts

Drives: 2016 X6 xDr 35i,2009 335i CP
Join Date: Dec 2014
Location: Seattle, WA

iTrader: (0)

As we pulled the new X6 into the garage for the first time, noticed a number of scratches on the interior poplar wood trim. May not have noticed in the daylight glare but the fluorescent lights made the scratches easy to see.

Before taking delivery of the car we asked the dealer not to wash the exterior as we were taking it directly to a detailer to have CQuartz Finest applied.

While I was worried about the dealer scratching the paint, I never imagined the wood trim would be scratched on a brand new car.

My wife takes it in Thursday to show them but what can they do? I suppose they could replace the trim but Iíve never seen things go back the same way once removed and replaced.

The dealer has been great to work with so far so I am optimistic they will find a resolution but come on!

If regular joes like us know how to carefully wash and clean a car, you think a dealers detail shop could routinely clean cars that easily exceed $100K without damage.
Attached Images
 
Appreciate 0
      02-23-2016, 02:51 PM   #303
bjcarls
First Lieutenant
188
Rep
353
Posts

Drives: Trackhawk & 340xi
Join Date: Oct 2015
Location: Annapolis

iTrader: (0)

Just got a call from the dealer for an ECU update, weird that they want me to come in just for this at 2,500 miles. Anyone know what it's for?
Appreciate 0
      02-23-2016, 05:14 PM   #304
ixlr8
Private
9
Rep
73
Posts

Drives: 2016 X5 35i
Join Date: Nov 2015
Location: Mid-Coast Maine

iTrader: (0)

The more I use the nav system in my 2016 X5, the more I dislike it. Main issue is lack of POI, or terribly outdated POI. I did a search for a store today, it showed me the location that they moved out of 7 years ago!!! Nice up to date maps!! My wife works at a home improvement store chain, they have 10 stores. The one she works at has been in existence for 20 years... it is not in the list. I think I am going to buy a $100 Garmin.. it works much better and has most all POI's. Sad that NAV system in a $60K vehicle can be beaten by a $100 unit.
Appreciate 0
      02-23-2016, 05:17 PM   #305
Taran.J
Youtube.com/Taran861
Taran.J's Avatar
United_States
867
Rep
7,031
Posts

Drives: 15 X5 Msport & a lot of Merc's
Join Date: Jul 2012
Location: Tacoma/Puyallup, WA

iTrader: (7)

Send a message via Skype™ to Taran.J
Park sensors error none of them are working.
Appreciate 0
      02-23-2016, 05:29 PM   #306
ptt
Private First Class
United_States
10
Rep
107
Posts

Drives: M5
Join Date: Apr 2013
Location: Sugar Land

iTrader: (0)

Blind spot detection does not always work. Sensitivity needs to be turned up?
Appreciate 0
      02-24-2016, 06:15 PM   #307
ramsal
Second Lieutenant
Canada
48
Rep
250
Posts

Drives: 2017 X5 & 2018 M3
Join Date: Aug 2013
Location: Vancouver

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by motex
Quote:
Originally Posted by ramsal View Post
~10,000km

1. !! vibrations at 90-100km/h !!- currently worked on by the dealer but no solution or diagnosis so far
2. creaking from tailgate which apparently was fixed by dealer using new latch parts but I haven't yet confirmed.
3. knocking in the right front shock - entire shock needs to be replaced, currently awaiting parts
4. sunroof grinding noise - rubber seal replaced by dealer
5. car would not shut off a couple of times but issue seems to have resolved itself
6. Hatch would not close itself at low (-10 C) temperature. After 10th attempt finally closed. Dealer looked and could not find any problems.
I see you had issues (#3) with knocking in one of your front shocks, my car is just 1000miles old and has this bad, very bad knocking coming from the front of the car (engine bay), my dealer says it comes from a bad calibrated valve that controls the rigidity of the engine mounts (via an electric frequency or something like it.....)

They "fixed" the valve settings and the problem still there, nothing new and the knocking is like anything happened, I'm not sure, I'm not a mechanic but the sound comes more from the front suspension and only when I drive in very bad shape streets, can't replicate the sound on a regular street...

Is the same problem you experienced? did your dealer fix the problem?
Any feedback will be appreciated!
They had to replace the entire strut as they could not isolate the problem. The replacement fixed the issue for me.
__________________
2018 M3
2017 X5 35d xdrive Msport
Sold: 2014 X5 35i xdrive Msport
Appreciate 0
      03-06-2016, 03:14 AM   #308
pragueX5
Private First Class
pragueX5's Avatar
Czech_Republic
89
Rep
197
Posts

Drives: 2016 X5 40D M///
Join Date: Feb 2016
Location: PRAGUE, Czech Rep.

iTrader: (0)

driver side window high oitch wind leake noise at higher highway speeds, should not be there. its like whistle........ noticed quiet a few popel have this without a cure, must be design flaw. ideas? nite its a brand new car, checked all the sealing and rubbers, seems all fine and aligned
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST